1. Dette nettstedet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av cookies Lær Mer.

Prosjekt - 10 blogger

En tråd i 'Prosjekt Under Utvikling' startet av Investorman, 1 Sep 2012.

 1. Avlogget

  Investorman Blogger

  Jeg har drevet med blogging siden mars 2010. Nå ser jeg en utvikling som gjør at det ikke er urealistisk å kunne leve av blogging. Det er fremdeles mye arbeid som gjenstår for å kunne komme dit. Men jeg tror ikke det er umulig. I første omgang er planen nå å få 10 blogger som alle har så mye innhold at de genererer reelle inntekter hver måned. Dette skal jeg få til før nyttår. Neste skritt blir så å øke inntektene fra bloggene til et vanlig lønnsnivå. Jeg fortsetter i min vanlige heltidsjobb til jeg har blitt gjeldfri og spart opp tilstrekkelig i aksjefond.

  Flytter jeg til et land med lavere kostnadsnivå enn i Norge, tjener en normal norsk lønn på blogging og har investeringer i aksjefond, så bør dette gå bra. Kombinasjonen av disse tre elementene gjør at jeg har mye å gå på dersom det skulle skje en svikt i inntektene.

  Grunnen til at jeg valgte 10 blogger som mål var at jeg to måneder på rad tjente over 2000 kr på Sparesiden. Med en tidobling av dette er jeg på god vei. Jeg er klar over at inntektene fra de andre bloggene ikke nødvendigvis blir like store og at inntekten vil svinge, men jeg tror like vel at med 10 blogger er jeg på god vei. Sparesiden bør også kunne øke sine inntekter betydelig. Den har lite besøk, rundt 1000 unike pr måned i følge GA og en enkel, nesten primitiv utforming. Der er det åpenbart et forbedringspotensial. Poenget med å ha flere blogger er at bloggene kan linker til hverandre og gi både innlinker og trafikk. Jeg har også interesser og kunnskap på flere felt slik at det er naturlig å ha flere blogger fremfor å blande alt sammen i en blogg. Diversifisering er også et viktig poeng. Med flere blogger når jeg ut til flere forskjellige segmenter. Skulle en type blogg få mindre trafikk p.g.a nye konkurrenter eller endrede vaner så har jeg flere ben å stå på.

  For å få 10 blogger opp å gå så skal jeg gjøre med de nye bloggene det jeg gjorde med Sparesiden.
  Jeg har gjort mye dumt og galt med Sparesiden, men også noe som faktisk har fungert.

  Jeg startet Sparesiden i mars 2010, da under navnet Spareblogg. Jeg startet den mest for å ha noe å drive med. Jeg har lenge hatt noen bokplaner, men aldri vært sikker på om jeg har nok kunnskap, tid og tålmodighet. Jeg kom i snakk med en kollega om kredittkort som gir rabatter. Han sa vel noe sånt som at hvis du vet om noen flere slike kort så si i fra. Jeg satte opp en liste og sendte til han på mail. Bloggen jeg hadde tenkt å starte var det ennå ikke blitt noe av. Men hvorfor ikke legge ut denne listen ? Nå har jeg i alle fall noe innhold. Slik ble det. Jeg jobbet lite med bloggen. Det angrer jeg på nå, men jeg hadde ingen tro på at dette kunne gi noe penger. Adsens reklamen satte jeg inn i desember 2010. Jeg fikk en 750 kr kupong tidlig i 2011 jeg kunne bruke til å markedsføre bloggen via Adwords. Jeg ventet i det lengste med å bruke den fordi jeg gjerne ville ha mer innhold på bloggen før jeg markedsfører den. Det ga meg motivasjon til å legge ut noe mer innhold.
  denne markedsføringen førte til mer trafikk i en periode, men fremdeles var det lite trafikk.

  Jeg har hatt tre perioder der jeg har aktivt forsøkt å øke trafikk og inntjening.

  1. periode
  I august 2011 bestemte jeg meg for å jobbe mer aktivt med bloggen. Utover høsten skjedde det store endringer som faktisk virket. Jeg la ut mye mer innhold. På Blogger.com kan en blogg også ha 10 faste sider i tillegg til postene. Jeg utnyttet det maksimalt og er fremdeles irritert over denne 10 siders grensen. Jeg gikk igjennom alle poster, kopierte de over i Word og kjørte stave- og grammatikkontroll. Skrivefeil ble rettet en for en i hvert eneste blogginnlegg. Jeg la inn linker i postene til andre relevante artikler. Jeg ble medlem av flere diskusjonsforum, pengevett, diskusjon.no og bareblogg der jeg markedsførte bloggen. Jeg kjøpte også domenet sparesiden.com. Alt dette hadde en effekt. Først og fremst på trafikken og senere også noe på inntektene. I mars 2012 fikk jeg min første utbetaling fra Adsense. Den dekket perioden desember 2010 til og med februar 2012, totalt 15 måneder. Ikke noe å bli rik på, men en ørliten start. Nå i september får jeg min 2. utbetaling fra Adsense. Den utbetalingen dekker seks måneder.

  2. periode
  Det andre store skrittet startet i februar 2012. Jeg registrerte meg på TradeDoubler. I kategorien finans er det nesten bare kredittkort og forbrukslån, ingen sparerelaterte produkter. Jeg valgte kort jeg allerede hadde omtalt og en annonsør til som betalte godt. I mai 2012 fikk jeg første utbetaling på 1620 kr og har deretter fått penger hver måned.

  Det jeg også gjorde var å opprette noen nye blogger med eget domene. Tanken var å få litt flere innlinker til Sparesiden og litt mer trafikk og kanskje at de bloggene kunne gi noen kroner uten så veldig mye arbeid.

  3. periode
  Nå har jeg altså begynt på tredje store løft.
  Jeg skal lage mye mer innhold på de andre bloggene. De skal utvikles med bedre innhold og andre nyttige funksjoner. Funksjoner som bør brukes er etiketter, linking til andre relevante artikler, liste over populære innlegg osv. Jeg har noen anonyme blogger også. Jeg angrer litt på at jeg valgte å ikke være anonym fra starten, da det setter begrensninger på hva jeg kan legge ut.

  Når det tredje løft er gjennomført må jeg vurdere å registrere firma og eventuelt få profesjonell hjelp til å fikse på bloggene, men det ligger frem i tid. Nå er det økt innhold som teller
  grobbie, BareBlogg og Metallian liker dette.
 2. Avlogget

  bareblogg Grûnder

  Investorman, takk for at du tok deg tid til å dele dine tanker og ideer. Egentlig så er det helt fantastisk det du er iferd med å få til her. Unner deg all suksess. Vi har tidligere diskutert dette med struktur og system med tanke på antall blogger. Det jeg hang meg litt opp i her over var antall sider du nevnte vs poster. Kan du utdype dette litt? Bra jobba!
 3. Avlogget

  Metallian Kjendisblogger

  Her var det mye likheter med meg egentlig :)

  Jeg begynte med noen blogspot-blogger tilbake i 2009 (det er vel samme som Blogger.com, jeg bruker begrepet blogspot siden domenene mine har den url?en...) (Som [USER=1]BareBlogg[/USER] forstår heller ikke jeg hva du mener med 10 poster pr.blogger konto...? )

  Jeg gikk videre til egne domener etterhvert, og har gjort mye av det samme som deg bare at jeg etter hva jeg har forstått lå ca 1 år foran deg i løypa :) Mine første blogspot-blogger var fordelt på sport (i hovedsak fotball) og en manneblogg hvor jeg skrev om alt og ingenting. Jeg brukte også twingly aktivt i denne perioden, og også en stund på egne domener faktisk- twingly-horing rett og slett. Nå er denne muligheten borte, hadde jeg forstått potensialet for twingly for 2 år siden når f.eks både VG og DB brukte det skulle jeg tjent mangfoldige tusener i månden..jaja

  Jeg har pr.dd 5 blogger på egne domener (de i signaturen min pluss en reiseside) og har gjort mye aqv det du skisserer-linking mellom bloggene gir både linkjuice og trafikk, jeg konsentrerer meg om blogger hvor jeg skriver om ting som interesserer meg.

  Og her kom etterhvert mitt problem-og det problemet blir ditt også- det er vanskelig å finne både tid og motivasjon til jevnlig oppdatering av mange blogger i tillegg til vanslig jobb! Det er heller ikke slik at inntektene øker proporsjonalt med aktivitet og besøk.....Du vil også oppleve problemer med google sannsynligvis om du ikke er forsiktig..flere av mine blogspot blogger hadde PR 1-2, nå er alle N/A pga for mye tullete linkbruk :-(

  Du sier ikke direkte hvor mye du tjener nå-men utfra det jeg leser så tjener du i området 1000-2000 i månenden? Kjekke ekstrapenger men internett er en svikfull elskerinne når det gjelder inntjening, over tid vil du oppleve svingninger du ikke kan forstå, jeg kan f.eks på en og samme side, med samme annonsører og samme besøkstall oppleve at inntektene varierer fra 500 til 5000kr i måneden- uten at jeg forstår hvorfor. Av og til gir 200 besøk på en side 0kr fra Adsense, dagen etterpå gir 100 besøk 50kr på samme side...

  Siste setningen din skremmer meg litt- mener du at du ikke har opprettet firma? Det MÅ du gjøre, for det første er disse inntektene skattepliktige-og de blir oppgitt til skattemyndighetene- og for det andre kan du jo ikke trekke fra utgifter uten firma!

  Stå på og hold oss oppdatert- håper jeg ikke var for negativ nå! Er du interessert i noe samarbeid eller lurer på noe send meg gjerne en PM, det er mye likheter mellom mye av det du SKAL gjøre -og det jeg har gjort :)
 4. Avlogget

  Investorman Blogger

  På blogger.com kan man ha statiske sider i tillegg til bloggposter. men de har satt en grense på maks 10 statiske sider pr blogg.
  Artikkelen Slik blir du rik er enn sånn fast side. Den er ikke datomerket. Den blir stående der og havner ikke i arkivet. En bloggpost blir datomerket, kommer lenger og lenger ned på siden og blir tilslutt bare å finne i arkivet. For artikler med litt mer generelt innhold så er det litt dumt å ha den som en bloggpost. Listen over kredittkort som gir rabatter er en populær post og burde egentlig være en fast side. Jeg oppdaterer posten når det skjer endringer eller det dukker opp nye kort. Jeg har linket til den posten fra forsiden så den er lett å finne. men datomerkingen gjør at den ser gammel ut selv om mye av informasjonen er ny. Bloggposter er greit for dagsaktuelle ting, men faste sider passer kanskje best for oversikter som oppdateres jevnlig og mer generelle artikler. Jeg har ingen formening om hva som er et riktig antall. Men det er ingen begrensning på antall bloggposter en kan ha på en blogg og det burde ikke være nødvendig med en 10 siders begrensning på faste sider på en blogg. Jeg håper dette var noe oppklarende.
  BareBlogg og Metallian liker dette.
 5. Avlogget

  Metallian Kjendisblogger

  Aha- sånn ja, jo det var oppklarende :) Har ikke brukt dette selv men ser absolutt hvordan det kan være nyttig ja. På egne wp-blogger ordner jeg jo sånt med faste sider og menyer/linker i sidebar.
 6. Avlogget

  blue Blogger

  Vel, 10 sider er ikke så vanskelig å holde oppdatert, men for å leve av det må du enten ha 100 små eller noen få som går veldig bra eller helst begge deler. Min beste side i 2012 var ikke en blogg, men det spiller jo liten rolle, men den ble sparka ut av google den 25 april (penguin). På det tidspunktet tjente den siden omlag 40 % av min totale nettbusiness.

  Et tips er kanskje å ikke internlinke imellom alle dine blogger, google skjønner mer enn du tror ;)

  Så du må ha flere hester å spille på, for hvis en eller flere sider "forsvinner" så blir det fort nedgang i kassa... Men lykke til, det krever bare jobb.
 7. Avlogget

  Ellen Blogger

  Hvorfor ble du sparket ut av google den 25. april? Tror det er så mye man ikke bør gjøre som jeg ikke vet om,fortell.......
 8. Avlogget

  Ellen Blogger

  Ja og et spørsmål til, det hender jeg linker mellom mine to blogger, er ikke det lov? du sier at et tips er kanskje å ikke internlinke mellom alle mine blogger?
 9. Avlogget

  Investorman Blogger

  Jeg skal ta til meg rådet om forsiktighet men internlinking. det å ha flere ben å stå på er viktig. jeg nevnte innledningsvis tre elementer, lavt kostnadsnivå, norsk blogginntekt og avkastning i aksjefond. Da vil jeg kunne gå med et stort overskudd i normale tider slik at jeg kan takle perioder med sviktende inntekter. Hensikten med å ha 10 blogger er nettopp det å ha flere ben å stå på. Jeg har alltid hatt en forfatterdrøm som det kanskje er mulig å gjøre noe med. Alle planer må justeres underveis. Det ee mulig jeg trenger mer enn 10 blogger, men foreløpig er målet å ha ti med tilstrekkelig innhold.
 10. Avlogget

  bareblogg Grûnder

  Må si denne tråden gir stor inspirasjon. Du må holde litt liv i denne med jevne mellomrom og oppdatere oss andre business n00bs - Spennende!
 11. Avlogget

  Investorman Blogger

  Jeg har nå jobbet endel med noen av de annonyme bloggene jeg har. Jeg hentet mye fra en artikkeldatabase. jeg tror at det som teller mest er å ha mye innhold. Det blir litt prøving og feiling, men jeg er overbevist om at mye innhold er viktig. Da kan en artikkeldatabase være greit i starten bare for å få opp volum. Det er delvis et eksperiment for å se om slike enkle triks fungerer. Man høre hele tiden om hvor viktig det er med originalt innhold, god kvalitet på artikklene og og at en gjerne skal skrive artikler som går i dybden. Min erfaring er at mengde innhold på en blogg er det aller viktigste for å få trafikk og inntjening. Man ønsker selvfølgelig å skrive gode artikler og få positive tilbakemeldinger men for blogger med lite besøk er kvantitet mye viktigere. Et annet poeng er at de besøkende som er mest opptatt av kvaliteten på innholde i artiklene og som bruker mye tid på å lese artikkler på bloggen din ikke nødvendigvis er de du tjener mest penger på. Poenget med å ha flere blogger er nettopp at en kan ha forskjellig stil og profil. Det kan være konflikt mellom hva en selv har lyst til å gjøre, hva andre ser på som positivt og hva som er lønnsomt. flere blogger, gjerne også noen som er annonyme er en måte å takle dette på.
 12. Avlogget

  bareblogg Grûnder

  Det konseptet der har jeg lest litt om. Enkelte mener at duplikat ikke er så ille så lenge det ikke spinner rundt på samme domene. Det er jo egentlig et eget prosjekt det der du holder på med. Et meget viktig prosjekt all den tid hvis det funker kan spare deg sykt med tid.
 13. Avlogget

  Ellen Blogger

  Men så var det det der med å linke mellom egne blogger, hva betyr det, hva kan skje? Jeg har en blogg på blogg.no og en på blogspot.com, og det hender at jeg legger en link fra den ene til den andre. Er det ulovlig ettersom det blir nevnt over her? Det ville jo være helt fryktelig hvis en av dem ble slettet.
 14. Avlogget

  bareblogg Grûnder

  Det var da Google`s Penguin slo til...

  Les denne tråden -> http://bareblogg.no/threads/seo-linkwheel-erfaringer.273/
 15. Avlogget

  bareblogg Grûnder

  Se svar rett over denne posten:D
 16. Avlogget

  Investorman Blogger

  Da er jeg ferdig med et lite skritt. På den ene annonyme bloggen har jeg lagt ut alle de relevante artiklene jeg fant i en artikkeldatabase. Jeg har satt det opp så den spytter ut en ny artikkel hver dag og jeg har da totalt 60 poster på den bloggen ved utgangen av september. Det er en grei start. jeg kommer nok til å legget ut egne poster fra tid til annen og da forskyve andre artikler frem i tid. Jeg tror en ny post hver dag er mer enn nok. Jeg fant en artikkel å nett som hevdet at det å poste artikler hver dag var for ofte. Men i en startfase tror jeg det er nødvendig for å få opp mengde innhold. Selv om 60 poster er for lite tror jeg at jeg nå velger å rette hovedfokus på neste blogg.
 17. Avlogget

  bareblogg Grûnder

  Har du link til artikkeldatabasen du bruker? Kan være kjekt for andre å se hva som ligger der.
 18. Avlogget

  Investorman Blogger

 19. Avlogget

  bareblogg Grûnder

  Bra! Tråden din blir jo rene suksessoppskriften...
 20. Avlogget

  Investorman Blogger

  Vi får se hvor stor suksess det blir. Jeg tjener bra med penger i forhold til den trafikken jeg har.
  Jeg har i en annen tråd er skrevet litt om nisjevalg. Det er to annonsører innenfor kredittkort og forbrukslån som betaler veldig godt. Det er hele hemmeligheten.
  Det var en i den tråden som sa han hadde prøvd å bytte ut en av sine annonser med en kredittkortannonse og han hadde gått ned i intekt. Jeg vet ikke hvilken annonsør det var, hvor lenge hanforsøkte å markedsføre kredittkort og jeg vet heller ikke hva slags nettside han har. Det jeg kan si er at to av mine annonsører betaler så mye at jeg i gjennomsnitt får 110 kr pr klikk. Bokkilden gir i gjennomsnitt 2-3 kr pr klikk. Forskjeller i klikkrater kan umulig veie opp for dette. Jeg bruker derfor ikke annonseplass for Bokkilden. Når jeg skriver om bøker er det naturlig å linke til boken slik at folk kan kjøpe den. Fordelen med Bokkilden er at du kan få bilder/utdrag av søk å legge ut på bloggen. Da får du mer innhold. Men de betaler dårøig. Jeg tror det er gambling, porno og kredittkort/forbrukslån som betaler best.

Del denne siden