1. Dette nettstedet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av cookies Lær Mer.

Guide Google Custom Search til blogg

En tråd i 'Tips, Guide Og Spørsmål' startet av bareblogg, 26 Mar 2011.

 1. Avlogget

  bareblogg Grûnder

  Google har gjort søk på nettet til milliardbedrift, og det med god grunn.

  Etterhvert som informasjonsmengden øker blir det vanskeligere og vanskeligere å finne frem til relevant informasjon.

  WordPress blir levert med en søkemotor men den er så dårlig at du bør bytte den ut så raskt som mulig. Det finnes en del alternativer som er relativt bra og en av dem er Search Unleash.

  Med Search Unleash får du bra en søkefunksjon, men ingenting slår killer algoritmer i fra Google Custom Search.

  Jeg skal i denne artikkelen vise deg hvordan du kan få Google Custom Search integrert i din blogg.

  Det er flere måter å få Google Custom Search på, men personlig liker jeg best når søket og visning av søket foregår i selve bloggen.

  Enkelte har Google Custom Search der selve søket skjer i bloggen, mens resultat vises på Googles sider. Vi skal ha søk og visning av søket sømløst integrert i bloggen.

  Det første du skal gjøre er å klargjør WordPress for den nye søkemotoren;

  1. Først må du lage en ny “Search” mal. Logg deg på WP via FTP og last ned “Page.php”, som ligger rett under themet ditt. Etter at du har lastet ned filen endrer du navnet til f.eks. “Search-Results.php”. Denne laster du opp igjen der du fant “Page.php”.

  2. Nå går du inn i WP admin og oppretter en ny “Page”. Kall denne f.eks. “Search-Results”. I høyre felt skal du nå finne malen “Search-Results” – bruk den. Det som er viktig er at du kopiere stien til “Search-Result”, altså; http://www.dittdomene.no/Search-Results.

  3. Trykk på knappen “Opprett en tilpasset søkemotor” og fyll inn de nødvendige data. Det som skjer er at du får en søkekonto hos Google, og får da tilgang til å konfigurere Google Custom Search. Under denne prosessen skal du fylle inn stien hvor ditt søk skal vises; http://www.dittdomene.no/Search-Results. Husk å bruk iFrame! Etter dette er du ferdig med med Google. Nå er det kun konfigurering av WordPress igjen.

  4. WordPress standard “Search plugin” fungerer utmerket som søkeboks – vi bruker den. I WordPress trykker du “Appearance” deretter “Edit”, finn “Search-form.php” filen. Du vil se en kode når du åpen ”Search-form.php” filen og her skal du lime inn kode 1 i fra Google Customer Search – trykk lagre!

  5. Naviger deg frem til page “Search-Result” i WordPress. Her skal du lime inn kode 2 du fikk i fra Google. Bruk HTML når du limer koden inn i page.

  6. Hvis vi ikke gjør noe mer nå vil “Search-Results” vises som en page og det vil vi ikke. Den vanligste måten er å endre header med f.eks. &exclude<page ID>.

  Mitt triks derimot er at laste ned WP Hide Post og merke “Search-Results” som usynlig – enkelt og greit.

Del denne siden