1. Dette nettstedet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av cookies Lær Mer.

Tips 10 innovative måter å bruke WordPress på og som kanskje ikke visste om.

En tråd i 'Tips, Guide Og Spørsmål' startet av bareblogg, 27 Des 2011.

 1. Avlogget

  bareblogg Grûnder

  Så du trodde at WordPress kun kunne brukes til blogging? Hey, her følger 10 innovative måter å bruke WordPress på.

  1. WordPress som en Medlemskaps Katalog - En medlemskaps katalog er et nettsted der besøkende kan legge igjen personalia. Et eksempel på en slik løsning kan være an reiselivs katalog der bedrifter kan legge igjen deres kontaktdata og bilder av den aktuelle plassen. WordPress ut-av-boksen har en ganske god brukerkontroll som inkluderer; login og brukerregistrering. Det du trenger ekstra for å lage medlemskaps siden er en spesial forfatter.php, se her ->Author Templates « WordPress Codex. WPDesigner.com » How to Use Wordpress as a Membership Directory

  2. WordPress som en E-handel Butikk - Går du med tanker om å selge noe via internett? Med WordPress kan du sette opp din egen nettbutikk med integrert PayPal. Med WordPress har du 2 valg. Enten via e-commerce plugin eller via e-commerce theme.

  Til informasjon; e-commerce plugin inneholder integrert PayPal og Ajax.

  Faktisk så finnes det en tredje variant også, nemlig e-junkie.

  3. WordPress med Premium Medlemskap - Premium medlemskap vil si at du tar betalt via abonnement, en-gang betaling til spesial innhold osv. Du har to muligheter til å skape en slik side. Den ene er via WordPress pluginsystemet -> » wp-Member.com – WordPress Membership Plugin with Paypal, Google Checkout and Authorize.net. Den andre er via en tredjepart løsning ala Membership software - aMember Pro, og som kan enkelt integreres med med en add-on løsning -> Integration plugins | aMember. Amember løsningen er svært mye brukt, og jeg ser at det er flere medlemmer av BareBlogg.no som bruker denne løsningen.

  4. WordPress som Feed Aggregator - Denne løsningen har jeg brukt selv mange mange ganger. For de av dere som ikke vet hva en Feed Aggregator er så er det ingenting annet en et nettsted som samler nyheter, oppslag, Twitters osv via RSS feed. Dere kan ta en titt på BareBlogg.no`s løsning -> BareBlogg.no | Få mer ut av bloggen din (ha litt tålmodighet, siden laster litt tregt. Nettstedet må oppdatere alle RSS`ene ved første besøk). Jeg bruker denne -> WP Theme: OneNews – Popurls/Alltop Clone | Smashing Premium Wordpress Themes, men det finnes mange andre også.

  5. WordPress som et Musikknettsted - Det finnes flere meget gode plugins der ute. Her de mest brukte.

  A. Discography, som automatisk oppretter sider på bloggen din og hvor leserne kan kommentere osv.
  B. Gig Calendar, som automatisk oppdatere kalenderen med gigs i fra band, og på den måten holder fans og lesere oppdatert.
  C. Med plugins flickrRSS for WordPress Eightface og WordPress › Smart YouTube PRO « WordPress Plugins kan du server fine bilder og videoer av bandene.

  6. WordPress som Design Galleri - Et av WWW aller beste CSS galleri er drevet av WordPress, ta en titt her -> Best Web Gallery. Det er mange måter å bygge et galleri. Her er et theme -> WordPress - Design Showcase | ThemeForest.

  7. WordPress som en Podcast side - Å bruke WordPress som en podcast side er genialt enkelt. Grunn? Alt du trenger å gjøre er å last opp podcasts og kringkaste det via RSS. En annen måte er å gjøre som nevnt her -> Podcasting « WordPress Codex. Her går de gjennom hvordan du kan sette opp podcast slik at brukere kan abonnerer via iTunes. Et litt stalltips er å bruke http://feedburner.google.com. Dette fordi da har du full kontroll over hvor mange som abonnerer på tjenesten din, samt at FeedBurner laster av for serveren din. Her er en fin Podcast plugin -> WordPress › podPress « WordPress Plugins

  8. WordPress som en Review side - Reviews er svært populært og har vært det lenge. Det er ingenting som tyder på at det kommer til å endre seg med det første heller, tvertimot. Daglig kommer det reviews om hardware, musikk, restauranter osv. Det finnes mange måter å gjøre dette på. Enten via WordPress › GD Star Rating « WordPress Plugins, eller via http://www.wpreviewsite.com/ som er et review theme.

  9. WordPress som en Video Portal - Å sette opp en video portal er ikke vanskelig i det hele tatt. Det er mange løsninger. En løsning jeg kommer på i farten er å bruke YouTube eller Vimeo til å laste opp snutter, for deretter p embedde videoene på din WordPress installasjon. Her er et par fine WordPress video themes -> Press75.com*|*Exceptional WordPress Themes

  10. WordPress som Lenkekatalog - Det er mange gode grunner for at folk vil lage en egen lenkedatabase eller lenkekatalog. For å sette opp en lenkekatalog hvor brukere kan laste opp egne lenker trenger du enten plugins, som jeg synes ikke gjør en god jobb, eller bruker denne Directory Script for Wordpress - DirectoryPress. Directorypress har jeg prøvd selv med godt resultat.

  Hupp, det var alt folkens. Håper dere fikk en ide eller to ;)

Del denne siden